www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Senkinek nem kell mondanom, hogy a tavaszi- nyári esti/éjszakai horgászat egyik nagy, ha nem a legnagyobb kellemetlenséget okozó problémája legtöbb esetben a szúnyog. (videóval)

Ez a „piszkos kis állat" képes olyannyira tönkretenni az ember szórakozását, hogy sokan csapot-papot hagyva menekülni kényszerülnek a vízpartról. 

Hát mi is így jártunk! Három egymást követő napon is! Hogy ette volna meg a fene őket! 35 éves horgászmúltamra visszatekintve, nem emlékszem olyanra, hogy ilyen megtörtént volna velem valaha is. Jártam a Tiszát, mikor visszahúzódott a folyó, jártam az Atkai-holtágra (nem hiába hívják Szúnyogosnak is!) és jártam mindenfelé, de olyat, ami itt Szeged kertvárosának a szívében, az Újszegedi Holt-Maros partján ért, hát ilyet soha nem láttam. Hiába fújtam magam mindenféle spray-vel, kentem krémmel, ezek akkor is jöttek és jöttek, és megtalálták azt a helyet, ami véletlenül kimaradt. A szám szélét úgy szétmarták, hogy a feldagadt állapotát látva a Geronazzo Mária is elpirult volna. Volt olyan, hogy a polár dzsekit szúrták át a hátamon, de olyan is volt, hogy a nadrágszáron bújtak be, hogy így marják szét a lábam szárát. Azt hogy a farmernadrágot vastagságának az akadályát simán vették, nem is kell mondanom. Már azon vizionáltam, hogy ezek valamiféle szövetséget kötöttek a halakkal, és késsel-villával várják a hülye horgászt, hogy aztán minden hova figyeljen, csak éppen a kapásjelzőkre ne. Férfiasan bevallom, hogy háromszor vágtam be az összeszerelt botjaimat a kocsiba úgy, hogy az sem érdekelt, ha a horgok kiszakítják a kárpitot, csak meneküljünk innen. Aztán meg minden ablak le, és tökgázzal sprint, hogy a minél nagyobb huzat csapja ki az utastérben rekedt vérszívókat.


Így a képen nyoma sincs semminek

És akkor most jöhetne a süket marketing duma, hogy véletlenül találkoztam egy eszközzel és.... bla-bla-bla! Ez tök hülyén hangzana, meg hülyeség is lenne! Egyáltalán nem véletlenül, hanem direkt kerestem egy megoldást, mert nem tudtam elviselni, hogy pár száz szúnyog ossza be a horgászatra fordítható időmet, és ők mondják meg nekem, hogy mikor húzzak haza a fenébe! De nehogy ám!

Kedvenc horgászboltomban (mert van ám ilyen is) mutatta a főnökhaver, a ThermaCell márkájú szúnyogriasztót! Persze azzal kezdte, hogy ez hadieszköz, meg hogy katonák használják háborús övezetben (mondjuk ez a duma tetszett is) meg minden, csak hát az ára nem a legolcsóbb. Én "marhanagyvonalúan" válaszoltam, hogy mindegy, pénz van rengeteg (el ne higgyétek!), nekem ez kell, akármibe is kerül. Háború sincs veszteség nélkül, én pedig napok óta harcban állok a vérszívók seregével, úgyhogy jöjjön a cucc. Persze mikor az eszköz iránt érzett birtoklási vágyam kicsit csillapodott, óvatosan ránéztem az árára is, és azt meglátva kellett  pár nagyobb levegőt venni. De gondoltam, mindegy, veszett már több is Mohácsnál! A főnökhaver vagy látta rajtam a bennem kialakult kisebb feszültséget, vagy nem, de azzal zárta a bemutatót: Ha nem jó, visszahozod, oszt ennyi! - Ez azért nem semmi! Jó puncsos vagyok mi?

 

És akkor az első napom a ThermaCELL-el

Minden klappol a csatára. Dög meleg van, nem fúj a szél, tehát inkább most nem is a horgászat a legfontosabb, hanem a harc. Este hatra már lent vagyok a parton. Beállok a kocsival a fűzfák alá, annyira közel, amennyire csak lehet. Tehát provokálom is a kis köcsögöket! Még dudáltam is egyet nekik, hogy amelyik messzebb van az is hallja, hogy megjöttem és készüljön, mert itt nemsoká hatalmas dolgok fognak történni. Tudom, hogy hét óráig van időm, ezért gyorsan összedobom a pecát is, kirakom a székem és ledobom magam. A székben terpeszkedve úgy fogom a kezemben a ThermaCELL-t, mint a 90-es években az olajszőkítők a mobiltelefont (akkor bunkófonnak is hívták). Piszkos nagy csávónak érzem magam. Pólóban a fűzfák alatt! Aszta k... életbe! Gondolok egy merészet és a pólót is ledobom! Húúú! Hatalmas vagyok! Gyúrunk vazze, gyúrunk! Ha lenne nálam egy kibasz...tt rövidnadrág, a farmert is ledobnám. Már csak egy két kilós aranylánc hiányzik a nyakamból. Micsoda feling, ba...a meg!


Fegyver!

Ekkor megszólal a kapásjelző. Tökölős kapás, gondolom törpe, de aztán kifeszíti, majd megindul a nyeletőfék és a kapásjelző elkezd visítani. Zene füleimnek. Még hatalmasabb csávó vagyok. Látom a szomszéd horgászt, aki tőlem 20-30 m-re ül, a szeme sarkából figyel. Gondolom kiborult, hogy fél órája sem vagyok lent és fárasztok. Hát ilyen az élet papám! Nőttem megint pár centit. Gyorsan megszákolom a halam, ami kb. két és feles tőponyt. Fújok párat a fertőtlenítőből a horog szúrta seb köré, majd visszaengedem. Látom most meg  a szomszéd horgász nyaka nyúlt meg! Kiborult még jobban, hogy visszaengedtem a halat. Azt nézem, hogy mindjárt szétharapja az ereit, mikor egy ismerős érzést érzek! Szúnyog! Azt a ku..a életbe! Belemart a lapockámba. A ThermaCell meg nincs bekapcsolva. Azt az amatőr eget! Ugrok egy akkorát, hogy a kenguruknak is leesne az álluk. Botom majdnem törik, de kezemben az eszköz. Azonnal ON állásba a kapcsoló, majd kattogtatom a piezzót. Semmi! Semmi! Semmi! Már az összeomlás határán vagyok, mikor eszembe jut, hogy az ON után 5 másodpercet kell várni. Várok! 1-2-3-4-5, piezzó. És működik. A tetején van egy kis ellenőrző ablakocska ahol lehet látni, hogy működik a fegyver. Gyorsan kapok még pár csípést,de ezt most szinte élvezem. Valamiért érzem, hogy ezek az utolsók. És így is lett! Ez az egész olyan szép, mintha mese lenne, pedig nem az. Működik a szerkezet!!! Teljesen időzavarba kerültem, de öt percnél nem kellett többet várni, és eliszkoltak a kis rohadékok. Egy sem, azaz egy sem csípett meg. Mellettem lévő horgásztársam hét órától egy nagyobb törölközővel csapdosta magát. Jobbról-balról, jobbról-balról, mint egy szerencsétlen mazochista, akinek lelépett az úrnője. Én félmeztelen! Aszta k...va életbe. Még egy kapás, még egy szép hal! Mekkora királyság! Hal megy vissza, szomszéd nyaka roppanás határán, én meg győzelmi mámorban. Piszkos nagy csávó vagyok! (Na ez vicc azért!)


Összegzés

Aki nem akarja spray-kel fújogatni magát és különböző krémekkel kenegetni a bőrét, feltétlenül próbálja ki a ThermaCELL-t. Valóban nem a legolcsóbb megoldás, az üzemeltetési költsége óránként kétszáz forint körülire jön ki, de ha azt is beleszámoljuk, hogy a kb. húsz négyzetméteres területen megszabadulunk a szúnyogoktól, akkor talán nem is olyan sok. Én rendszeresen használom azóta, és szerencsére már este kilenc után nem nagyon mozognak a szúnyogok, így napi két órára korlátozódott le a használata.

 Thermacell szúnyogriasztó
Teljesen beleillik a környezetbe a zöld színe miatt. 

Thermacell szúnyogriasztó
Ezen a kis ablakon lehet látni ha ég a gáz!

Thermacell szúnyogriasztó
A kis palack, ami 12 óra működést biztosít

Thermacell szúnyogriasztó
A betéteket négy óránként cserélni kell. De lehet látni, ha a világoskék színről fehérre vált a színe, jöhet a csere. Ha mégis elfelejtenéd, majd szólnak a szúnyogok!

Thermacell szúnyogriasztó
Itt kell beletekerni a palackot. Rém egyszerű.

Thermacell szúnyogriasztó
A tokot külön lehet megvásárolni, de hasznos kiegészítője az eszköznek. Én tartalék palackot és lapokat raktam a kis zsebekbe. A hevederrel meg fel lehet rögzíteni bárhova. 

Thermacell szúnyogriasztó
A hátulján a felső rácsot szabadon kell hagyni. Lent a kis ablakon keresztül pedig ellenőrizni tudjuk a gázpalack töltöttségét úgy, hogy nem kell kiszerelni a tokból a ThermaCELL-t.

ThermaCELL értékesítő pontok

20/9881199

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker15PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow15PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker15PlgPM1 ); }); var phocaPoint16PlgPM1 = new google.maps.LatLng(48.3946475, 21.66033070000003); var markerPhocaMarker16PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"Sneci Horgászbolt", position: phocaPoint16PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow16PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
Sneci Horgászbolt

SÁTORALJAÚJHELY, VASVÁRI P. 25-27.

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker16PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow16PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker16PlgPM1 ); }); var phocaPoint17PlgPM1 = new google.maps.LatLng(47.6215339, 20.745502999999985); var markerPhocaMarker17PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"Szabó és Társa", position: phocaPoint17PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow17PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
Szabó és Társa

TISZAFÜRED, ADY E. U. 35.

30/9552068

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker17PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow17PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker17PlgPM1 ); }); var phocaPoint18PlgPM1 = new google.maps.LatLng(48.159933, 21.206462999999985); var markerPhocaMarker18PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"Szupermagnum Kft.", position: phocaPoint18PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow18PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
Szupermagnum Kft.

SZERENCS, GYÁR U. 4.

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker18PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow18PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker18PlgPM1 ); }); var phocaPoint19PlgPM1 = new google.maps.LatLng(47.47858, 20.59222699999998); var markerPhocaMarker19PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"Horgászbolt", position: phocaPoint19PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow19PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
Horgászbolt

ABÁDSZALÓK, DEÁK F. U. 10.

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker19PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow19PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker19PlgPM1 ); }); var phocaPoint20PlgPM1 = new google.maps.LatLng(47.94313890000001, 21.70326190000003); var markerPhocaMarker20PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"AGROKER HOLDING ZRT.", position: phocaPoint20PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow20PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
AGROKER HOLDING ZRT.

AGROKER HOLDING ZRT.

NYÍREGYHÁZA, KINIZSI ÚT. 2.

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker20PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow20PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker20PlgPM1 ); }); var phocaPoint21PlgPM1 = new google.maps.LatLng(47.497912, 19.04023499999994); var markerPhocaMarker21PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"BEO-PA KFT.", position: phocaPoint21PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow21PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
BEO-PA KFT.

BEO-PA KFT.

BUDAPEST, KÉKGOLYÓ U. 6.

 

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker21PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow21PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker21PlgPM1 ); }); var phocaPoint22PlgPM1 = new google.maps.LatLng(45.9909681, 18.692681799999946); var markerPhocaMarker22PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"BRACHMANN KERESKEDŐHÁZ KFT.", position: phocaPoint22PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow22PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
BRACHMANN KERESKEDŐHÁZ KFT.

BRACHMANN KERESKEDŐHÁZ KFT.

MOHÁCS, KÍGYÓ U. 11.

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker22PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow22PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker22PlgPM1 ); }); var phocaPoint23PlgPM1 = new google.maps.LatLng(46.6167336, 19.28703859999996); var markerPhocaMarker23PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"DUNA-TRADE KFT.", position: phocaPoint23PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow23PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
DUNA-TRADE KFT.

DUNA-TRADE KFT.

KISKŐRÖS, JÓZSEF A. U. 5.

 

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker23PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow23PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker23PlgPM1 ); }); var phocaPoint24PlgPM1 = new google.maps.LatLng(48.1029725, 20.791471399999978); var markerPhocaMarker24PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"SZALONKA VADÁSZBOLT.", position: phocaPoint24PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow24PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
SZALONKA VADÁSZBOLT.

SZALONKA VADÁSZBOLT.

MISKOLC, SZÉCHENYI U. 94.

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker24PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow24PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker24PlgPM1 ); }); var phocaPoint25PlgPM1 = new google.maps.LatLng(47.016042, 21.168519999999944); var markerPhocaMarker25PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"MOBIL COLOR SZAKÜZLET", position: phocaPoint25PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow25PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
MOBIL COLOR SZAKÜZLET

MOBIL COLOR SZAKÜZLET

SZEGHALOM, SZÉCHENYI U. 20.

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker25PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow25PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker25PlgPM1 ); }); var phocaPoint26PlgPM1 = new google.maps.LatLng(47.9176986, 21.720631599999933); var markerPhocaMarker26PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"AGANCS VADÁSZATI ÁRUHÁZ", position: phocaPoint26PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow26PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
AGANCS VADÁSZATI ÁRUHÁZ

AGANCS VADÁSZATI ÁRUHÁZ

NYÍREGYHÁZA, DEBRECENI ÚT 233.

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker26PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow26PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker26PlgPM1 ); }); var phocaPoint27PlgPM1 = new google.maps.LatLng(47.610176, 17.250283999999965); var markerPhocaMarker27PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"HANYI VADÁSZBOLT", position: phocaPoint27PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow27PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
HANYI VADÁSZBOLT

HANYI VADÁSZBOLT

CSORNA, ARANY J. U. 8.

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker27PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow27PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker27PlgPM1 ); }); var phocaPoint28PlgPM1 = new google.maps.LatLng(46.4146133, 20.324425700000006); var markerPhocaMarker28PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"HARGITA JAGD VADÁSZBOLT", position: phocaPoint28PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow28PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
HARGITA JAGD VADÁSZBOLT

HARGITA JAGD VADÁSZBOLT

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY, ANDRÁSSY ÚT 32.

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker28PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow28PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker28PlgPM1 ); }); var phocaPoint29PlgPM1 = new google.maps.LatLng(47.5880176, 16.986857399999963); var markerPhocaMarker29PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"HORVÁTH ISTVÁN", position: phocaPoint29PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow29PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
HORVÁTH ISTVÁN

HORVÁTH ISTVÁN

VITNYÉD, FŐ U. 1/A

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker29PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow29PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker29PlgPM1 ); }); var phocaPoint30PlgPM1 = new google.maps.LatLng(47.1630241, 20.20512550000001); var markerPhocaMarker30PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"HUNGÁRIA TURUL BT.", position: phocaPoint30PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow30PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
HUNGÁRIA TURUL BT.

HUNGÁRIA TURUL BT.

SZOLNOK, SZIVÁRVÁNY ÚT 4.

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker30PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow30PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker30PlgPM1 ); }); var phocaPoint31PlgPM1 = new google.maps.LatLng(47.8597309, 17.275275899999997); var markerPhocaMarker31PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"JAGDREVIER VADÁSZBOLT", position: phocaPoint31PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow31PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
JAGDREVIER VADÁSZBOLT

JAGDREVIER VADÁSZBOLT

MOSONMAGYARÓVÁR, SZT. ISTVÁN ÚT 101.

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker31PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow31PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker31PlgPM1 ); }); var phocaPoint32PlgPM1 = new google.maps.LatLng(46.0674743, 18.18562739999993); var markerPhocaMarker32PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"PAGONY VADÁSZBOLT", position: phocaPoint32PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow32PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
PAGONY VADÁSZBOLT

PAGONY VADÁSZBOLT

PÉCS, RÁCVÁROSI U. 16.

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker32PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow32PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker32PlgPM1 ); }); var phocaPoint33PlgPM1 = new google.maps.LatLng(47.7846234, 18.7478476); var markerPhocaMarker33PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"KITTENBERGER BT.", position: phocaPoint33PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow33PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
KITTENBERGER BT.

KITTENBERGER BT.

ESZTERGOM, DOBOGÓKŐI U. 4.

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker33PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow33PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker33PlgPM1 ); }); var phocaPoint34PlgPM1 = new google.maps.LatLng(46.84374529999999, 16.843820600000072); var markerPhocaMarker34PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"PAÁL ÉS TÁRSA", position: phocaPoint34PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow34PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
PAÁL ÉS TÁRSA

PAÁL ÉS TÁRSA

ZALAEGERSZEG, ADY E. U. 13/4

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker34PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow34PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker34PlgPM1 ); }); var phocaPoint35PlgPM1 = new google.maps.LatLng(47.193141, 18.408372699999973); var markerPhocaMarker35PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"TÚZOK VADÁSZ KFT.", position: phocaPoint35PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow35PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
TÚZOK VADÁSZ KFT.

TÚZOK VADÁSZ KFT.

SZÉKESFEHÉRVÁR, OSKOLA U.11.

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker35PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow35PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker35PlgPM1 ); }); var phocaPoint36PlgPM1 = new google.maps.LatLng(47.65885, 19.066606999999976); var markerPhocaMarker36PlgPM1 = new google.maps.Marker({ title:"VADVIL KFT.", position: phocaPoint36PlgPM1, map: mapPhocaMapPlgPM1 }); var infoPhocaWindow36PlgPM1 = new google.maps.InfoWindow({ content: '
VADVIL KFT.

VADVIL KFT.

SZENTENDRE,KŐZÚZÓ U. 7.

' }); google.maps.event.addListener(markerPhocaMarker36PlgPM1, 'click', function() { infoPhocaWindow36PlgPM1.open(mapPhocaMapPlgPM1, markerPhocaMarker36PlgPM1 ); }); google.maps.event.addDomListener(tstPhocaMapPlgPM1, 'DOMMouseScroll', CancelEventPhocaMapPlgPM1); google.maps.event.addDomListener(tstPhocaMapPlgPM1, 'mousewheel', CancelEventPhocaMapPlgPM1); } } function initializePlgPM1() { tstPhocaMapPlgPM1.setAttribute("oldValuePlgPM1",0); tstPhocaMapPlgPM1.setAttribute("refreshMapPlgPM1",0); tstIntPhocaMapPlgPM1 = setInterval("CheckPhocaMapPlgPM1()",500); } google.setOnLoadCallback(initializePlgPM1); //]]>
or Map 

 

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!

 

Kommentelheted a Google Plus oldalunkon is!

 
FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés