www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Cikkünk második részében a TIERRA hátsó fékes és első fékes orsóit vesszük górcső alá.

 

Az orsók főbb jellemzői: 3db rozsdamentes csapágy, 1db azonnali visszaforgás gátló csapágy, 1db nyújtott, könnyített távdobó alumínium dob, 1db grafit távdobó pótdob, ütésálló ABS grafit orsóház és hajtókar, nagyméretű és jó fogású hajtókargomb, soklamellás (filc) hátsó fékrendszer, nagyméretű bevonatolt zsinórvezető görgő, rozsdamentes acélból készített főtengely, rotor kiegyensúlyozó rendszer, az orsók áttételezése 5,2:1.

Amint a főbb jellemzőkből is látszik, jól összerakott és átgondolt orsókról van szó. Minden olyan szerkezeti elem megtalálható bennük, ami egy jól használható, jó minőségű nyeletőfékes orsóhoz szükséges. Az orsók megbízhatóságát bizonyítja, köszönhetően a kiváló minőségnek, hogy nagyon ritkán fordul elő garanciális meghibásodás. Az SILSTAR TIERRA orsók mellett szól még a jó szervizháttér, mely garantálja, hogy vásárlás után akár évekig is biztosított alkatrészellátás. Az orsók használat közben nem remegnek, nem imbolyognak, simán, akadás nélkül futnak. A fékerő adagolása, (filc-fém féklamellák) hosszú úton történik a mikro fékállító gombbal, így minden helyzetben finoman és tapadásmentesen állíthatjuk be a fékerőt.  A SILSTAR TIERRA hátsó fékes orsó 40-es és 50-es méretekben kapható.

SILSTAR TIERRA 450RD

Mindkét orsó dobjának pereme bevonatolt, ezzel is csökkentve a zsinór súrlódását dobáskor és visszacsévéléskor valamint így már valóban kihasználható a nyújtott dob előnye távdobáskor. A TIERRA sorozat elsőfékes verziója szinte csak a fék beállításának módjában tér el. Az orsó belső szerkezete, hajtókarja, hajtó mechanizmusa, dobjának kiképzése és alakja teljesen megegyezik.

Különbözik viszont a fék állításának helye illetve a kisebb ház és rövidebb főtengely miatt az orsó súlya is kisebb. Az orsó első fékrendszere szintén filc-fém lamellákból áll, melyek nagy mérete, multi (soklamellás) rendszere és a mikro állító gombja, finom beállításokat is lehetővé tesznek.

Kisebb méretekben pergető - ulra light pergető – match – bolognai – picker, vagy rövidebb feeder botokra, nagyobb méretekben pontyozó, fenekező illetve süllőző vagy harcsa-pergető botokra szerelhetjük fel a kiválasztott orsót. A SILSTAR TIERRA első fékes orsó 30-es és 40-es méretekben kapható.

SILSTAR TIERRA 440FD

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!

FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés