www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

A CC Moore & Co vállalathoz nem csak a szigetországból, hanem szinte egész az európai kontinensről kérdések tömkelege áramlik a csalik, alapanyagok, valamint minden egyéb más összetevő felhasználásáról a vevők részéről. A mostani írásunkban bemutatott, az egyik ilyen ötletes kérdésre maga a cég tulajdonosa Ian Moore igyekezett válaszolni.

Kendermag a PVA-ban - egy tipp Ian Moore-tól

A kendermag kétségkívül az egyik legsikeresebb, legkiválóbb természetes csali, amely még mindig a legfantasztikusabb csalogatónak számít a békés halak becserkészésére. Az apró magról tényleg elmondható, hogy kiállta az idők próbáját és szinte semmit sem veszített vonzó hatásából. Rendkívül magas tápértéke, az ásványi anyagokban, vitaminokban és természetes olajban gazdag bel tartalommal bíró mi voltja teszi igazán fogóssá, ezt a valóságos kalóriabombát. Tulajdonképpen a kender az egyik legtisztább, legteljesebb etetőanyag, amit ez idáig a horgászatra használhatunk. Egyetlen más mag sem veszi fel a versenyt magas tápértékű mutatóival. A kender egy olyan fantasztikus, könnyen emészthető, 100% növényi fehérjeforrás, amely a természetben megtalálható esszenciális aminosavakat (EAAs) megfelelő arányban tartalmazza, így a halak táplálkozási spektrumára óriási hatást gyakorol. Jelentős mennyiségű létfontosságú enzimek és az esszenciális zsírsavak (EFA) is megtalálhatók benne. Rendkívül gazdag Omega-3 ban, valamint forrása az Omega-Gamma-Linolénsavnak ( GLA). 47%-os fehérjetartalommal bír.

Kendermag a PVA-ban - egy tipp Ian Moore-tól
Népszerűsége évtizedek óta töretlen

Ennek a kimagasló tulajdonságokkal bíró főtt magnak azonban van egy aprócska problémája, mégpedig az, hogy PVA hálóban koncentráltan lehetetlen felkínálni, mivel még idő előtt (bedobás, behúzás) feloldja azt. Erre természetesen létezik néhány apró trükk és praktika, mint például a hozzáadott só, vagy esetleg más por alapú koncentrált kivonatok. Ez a módszer azonban nagymértékben befolyásolja a kendermag természetes, eredeti ízét valamint a belőle kiáramló attaktorokat. Ian Moore szerint azonban létezik egy tökéletes megoldás, ami gyakorlatilag a kendermagot „elvarázsolja", duplán megnövelve vonzó hatását. A „főnök" javaslatai alapján három fontos folyékony összetevőre van szükség ahhoz, hogy a kendermag PVA baráttá váljon. Úgy mint Liquid Glycerin, Corn Sweet Syrup és az új Salmon Amino Compound.

Kendermag a PVA-ban - egy tipp Ian Moore-tól
Ian Moore az önzetlen tanácsadó

Kendermag a PVA-ban - egy tipp Ian Moore-tól
A PVA barát három Liquid

A CC Moore & Co széles termékpalettájában megtalálhatók a különböző ízesítésű speciális főzési technológiával készülő elkészített főtt magvak is. Ezek közül talán az egyik „legütősebb" mix a kendermag-hajdina, amelyet a távol keleti, erjesztett garnéla rák, a belachan porított kivonatával ízesítettek. A keverék együttese hihetetlen vonzóerővel rendelkezik. Erőteljes mély, sós, csípős, erjesztett és kissé élesztős illata, aromája óriási hatást gyakorol a pontyokra. Egész évben rendkívül eredményesen használható. A Hemp-Buck Wheat-Belachan még a leghidegebb vízhőmérsékletnél is eredményesen használható, amihez bőven elegendő egy koncentrált etetés PVA segédeszköz segítségével, megfelelően előkészítve.

Kendermag a PVA-ban - egy tipp Ian Moore-tól
Kendermag-hadina-belachan a maximális csalogatóhatásért

A tipp lépésről-lépésre:

Kendermag a PVA-ban - egy tipp Ian Moore-tólA magmixet öntsük egy nagyobb műanyag tálcába, majd adjuk hozzá némi Liquid Glycerint...

Kendermag a PVA-ban - egy tipp Ian Moore-tól
...Corn Sweet Syrup-ot...

Kendermag a PVA-ban - egy tipp Ian Moore-tól
....és végül a Salmon Amino Compound-ot

Kendermag a PVA-ban - egy tipp Ian Moore-tól
Az egészet jó alaposan keverjük össze, majd legalább 5-10 percet várjunk , míg a mix szép beszívja a csábító folyékony össztevőket

Kendermag a PVA-ban - egy tipp Ian Moore-tól
A dolgunk ezután már csak ennyi. 100% PVA barát

Kendermag a PVA-ban - egy tipp Ian Moore-tól
A koncentrált főtt magmix etetésen felkínált lebegő csali nem sokáig marad majd érintetlen

Reméljük, hogy Ian Moore által bemutatott egyszerű, hatékony és leleményes trükk elnyerte az olvasóink tetszését, és eredményesen fogják majd alkalmazni az eredményes halfogás felé vezető úton.

forrás: pontycentrum.hu

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!
 

FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés