www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Nem tudom ki, hogy van vele, de engem rendkívül tudott bosszantani, ha a hajszálelőkém hossza nem akkora volt, amekkorának jónak láttam az adott méretű csalihoz. Ha már egy-két milliméterrel rövidebb, vagy hosszabb volt, kötöttem újra. Rá is hagytam, hogy előre kötözgessem meg az előkéimet, mivel a legpontosabban mindig a csali felhelyezését követően tudtam beállítani. 

Így marad az a helyzet, hogy a horgászat megkezdését mindig a horogkötés előzte meg. Bosszantó volt! Először felfűztem a bojlit, és ezt követően kötöttem rá a horgot. Így tényleg annyira lógott el a csali a horog öblétől, amennyire jónak gondoltam, de a hátránya volt, hogy az utóbbi időkben kizárólag az esti sötétben érkeztem a partra, és örültem volna, ha csak ki kellett volna vennem az előkémet a tartóból.

Milliméter pontosan

A SOLAR Hair Gauge használatával megoldódott ez a probléma. Ezt a kis műanyag lapot pont erre fejlesztették ki, hiszen használatával milliméter pontossággal lehet beállítani a hajszálelőke hosszát. Egyszer megmértem, hogy a 16-os golyóval történő csalizáshoz nekem a 18-as tüske ad ideális hosszúságot, így már nem ér váratlan meglepetés. Azóta minden hajszálelőkém milliméter pontosan sorakozik az előketartómban.

Milliméter pontosan
10-20 milliméter között 2 milliméterenként, 20 milliméter felett 5 milliméterenként beosztással, egész 40 milliméterig

Milliméter pontosan
A kiemelkedésnél kell megütköztetni a horogöblét

Milliméter pontosan
Megkötést követően marad a beállított távolság

Milliméter pontosan
Milliméter pontosan sorakoznak az előkék

Milliméter pontosan
Egy kis szemléltető ábra a csomagolás hátsó borítóján.

Sok bosszúságtól menti meg a használóját.

 

FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés