www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

 

Mi, pontyhorgászok nagyon sokszor szeretünk elmélkedni a különböző csalizási szisztémákon, de leggyakrabban az okozhat dilemmát, hogy milyen íz világú gyári, kész bojlit is vigyünk magunkkal egy- egy horgászatra. Ha végül bizalmat szavazunk egy általunk jónak vélt, és a túráinkon is bevált csalinak az minden bizonnyal hosszabb időn át társunk lehet. Azonban sokan szeretik otthon, időt, energiát és munkát nem sajnálva „legyúrni” a pontycsemegéket…

Bővebben...

FacebookTwitterGoogle bookmark

Egyre többen vagyunk pontyhorgászok, akik a hideg és szélsőséges időjárással nem törődve éjszakákat, vagy akár napokat töltünk a vízparton, és télen is addig horgászunk, ameddig a vizek be nem fagynak. Ezt megfelelő öltözet és további komfortérzetet biztosító eszközök nélkül nem lehet és nem is célszerű megvalósítani, legyen szó a sátorról, ágyról, hálózsákról, vagy akár az újabban egyre többek által használt sátorfűtésről.

Bővebben...

FacebookTwitterGoogle bookmark

Az utóbbi időben egyre kevesebb alkalommal, már-már csak „szinten tartás” miatt, vagy esetleg a barátaim kérésére fogtam hozzá a bojli gyúrásához. Ennek az egyszerű oka az, hogy maximálisan megbízok a Dynamite Baits összes termékében. A gyári készítésű bojlikkal sokkal kényelmesebb a horgászat, és a bojli gyúrásra szánt időt is a horgászatra tudom fordítani.

Bővebben...

FacebookTwitterGoogle bookmark

Amikor megismerkedtem a fűzött csalis horgászattal a barátaim segítettek az előke kötések elsajátításában. Aztán persze a horgászújságok hasábjait fürkészve ezeket az ismereteket tovább gyarapítottam. Egyre jobban csak bővült az előketartómban a pontyok becserkészésére használt fegyverarzenálom.

Bővebben...

FacebookTwitterGoogle bookmark

Amikor az ember már napokkal a peca előtt készülődik, pakolgat, azon gondolkodik, hogy vajon milyen csali, milyen végszerelék, milyen taktika lesz az eredményes. Szinte számolja a perceket, hogy mikor indulhat végre a kikapcsolódást és nyugalmat jelentő vízpartra. Ilyenkor nagyon kellemetlen az a felismerés, hogy a forgatókönyvet nem ő, hanem az élet írja...

Bővebben...

FacebookTwitterGoogle bookmark

Leggyakrabban a dobós horgászatot művelem, így amikor ettől eltérő módon juttatom be a végszereléket, az mindig egy üde színfoltja a horgászataimnak, mert sokkal ritkábban adom ilyen pecára a fejem. Ilyenkor egy könnyed, lágy, de a helyzetnek megfelelő felszerelést állítok össze úgy, hogy a fárasztási élmény kerüljön a középpontba. Ennél a horgászatnál a Cormoran palettájáról állítottam össze a felszerelést és tettem górcső alá. Hihetetlen kínálattal rendelkezik a cég, még nem merült fel olyan probléma vagy szituáció, amelynek technikai megoldására ne lett volna valamilyen alternatíva a választékban.

Bővebben...

FacebookTwitterGoogle bookmark

Távolság... egy régi változó az eredményes pontyhorgászat több ismeretlenes egyenletében, mely napjainkban egyre kiemeltebb figyelmet érdemel. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért akarunk mi pontyhorgászok egyre távolabb horgászni a parttól? Bár kicsit továbbgondolva a kérdés úgy pontosabb: Miért akarunk távolabb horgászni a többiektől? Az átlagostól, a megszokottól való eltérés meglepő eredményeket hozhat, ez érvényes a meghorgászott távolságra is! Ha egy vízen a horgászok nagy többsége jellemzően a 100-120 méter közötti távot horgássza meg, kimagasló eredményt érhetünk el, ha mi ugyanezt 140 méterre tesszük.

Bővebben...

FacebookTwitterGoogle bookmark

Partról, akadó közvetlen közelében történő horgászatot bemutató cikkel már nem eggyel találkozhatott az olvasó. Valószínűleg mindnek megvolt a maga hasznos mondanivalója. Természetesen nem én és nem most találom fel a Spanyol viaszt, de talán mégis tudok némi újdonsággal szolgálni ebben a cikkben. Hiszem azt, hogy azok a nüansznyi különbségek, melynek egyesek, lehet figyelmet sem szentelnek, jelenthetik azt a kicsi pluszt, amivel eredményesebbek lehetünk.

Bővebben...

FacebookTwitterGoogle bookmark

A D Rig kötést elég kevesen használják, pedig megfelelő helyekein az egyik leghatásosabb módja lehet a Pop-Up csalik felkínálásának. A fuocarbon zsinór tökéletes átlátszóságának köszönhetően a kristálytiszta vízben is észrevétlen marad az amúgy is óvatos pontyok előtt, és a merevségének köszönhetően távolabbi dobásoknál kevesebb az esélye a zsinór visszacsavarodásának.

Bővebben...

FacebookTwitterGoogle bookmark

Az alábbi képeken a Combi Rig kötést mutatjuk be. Figyelmesen, a képek által bemutatott lépéseket követve gyorsan elsajátíthatjuk ennek a rendkívül eredményes előkekötésnek az elkészítését.

Bővebben...

FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés