www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

2009 év elején jött az ötlet… Akkoriban az angliai show-k mintájára szerte Európában is rendeztek már pontyos szakkiállításokat, Magyarországon azonban még nem, holott a modern pontyhorgászat igencsak népszerűnek számított idehaza is, és a nagy márkák képviseletei éppúgy jelen voltak a piacon, mint a kisebb hazai csalis vállalkozások.

A PontyShow-k története

Tehát a kiállítókat és az érdeklődőket csak össze kellett hozni, ám ez a találkozás egy új tartalmat, egy közösségi élményt adott a rendezvénynek – így született meg az első PontyShow 2009 novemberében, a budakalászi Omszki-tó melletti 1000 nm-es sportcsarnokban. Hogy milyen komoly várakozás előzte meg az eseményt, azt jól mutatja, hogy a szombati nyitás után egy órával már mozdulni sem lehetett a standok között.

Különlegessé tette a helyszínt, hogy vízparti programok is színesíthették a hétvégét: csónak és radar bemutató, távdobó bemutató (amit Frank Warwick tartott), majd a látogatóknak dobóversenyt rendeztünk.

Az első kiállítás sikere után nem lehetett kérdés, hogy lesz-e folytatás, de az is biztos volt, hogy tovább kell lépni Budakalászról, hiszen a sportcsarnokot kinőtte az esemény. A második PontyShow így már a Budaörsi M1 Expo közel 6000 nm-es impozáns csarnokában került megrendezésre 2010-ben, immár három napon át. Az új helyszín megnövekedett alapterületével együtt a cégek is megsokszorozták a standjuk méretét, sőt új kiállítók is felvonultak az őszi pontyos seregszemlén. A látnivalók mellett a programok is színesebbek lettek: a nagyszínpadon előadások és bemutatók váltogatták egymást, valamint értékes ajándékok találtak gazdára naponta kétszer az ingyenes tombolasorsolások keretében. A kézzel fogható horgászatot ezúttal a Decathlon horgászszimulátora szolgáltatta, amely rendkívüli népszerűségnek örvendett a gyerekek és felnőttek körében egyaránt.

A kezdeti siker a második évben tehát tovább folytatódott, ami a több ezer látogató érdeklődésében fejeződött ki.

A PontyShow-k története

2011-ben a helyszín és az időpont nem változott, ismét november második hétvégéjén randevúzott a hazai és nemzetközi pontyos világ Budaörsön. Mondhatjuk, hogy aki számít, az ott volt; Európából és hazánkból rengeteg híres pontyhorgász vendégeskedett a harmadik Magyarországi PontyShow-n. A hírességek egybehangzó véleménye szerint a kontinens kiállításai közül, nagyságát és színvonalát tekintve a magyarországi az első háromban ekkor már benne volt.

A PontyShow-k története

A 2012. év újabb lépést jelentett, ugyanis főtámogatóként beszállt a Prologic, és az öt éves szerződés értelmében a dániai cégcsoport – és annak hazai képviselője a Lanitex Kft. – minden rendezvényen ajándékot ad a látogatónak (minimum a belépőjegy árának értékben). A partnerség első évében az újszériás Leviathan bojlicsaládból vihetett haza mindenki egy-egy zacskóval.

Mindezek mellett természetesen a résztvevő cégek is kitettek magukért rendesen: 200 négyzetméteres gyári standdal érkezett a Fox, míg a Trakker, CC Moore, Gardner és Reuben Heaton márkákat képviselő Pontycentrum pedig különleges és impozáns 250 négyzetméteres standkomplexumot épített.

Ebben az évben a show feszegetni kezdte a budaörsi helyszín határait is, a több ezer látogató parkolása már egyre nehézkesebbé vált, és a tömegközlekedés is kívánnivalókat hagyott maga után. Ez előrevetítette az újabb költözést, de egyúttal azt is, hogy még nagyobb fokozatra fog kapcsolni a produkció.

A PontyShow-k története

A 2013-as nagy váltás hatalmas előrelépést is jelentett: az 5 éves PontyShow a Budapesti Vásárközpont, vagyis a Hungexpo közel 7000 négyzetméteres B pavilonjában lelt új otthonra. Az immár közösségi közlekedéssel és autóval is egyaránt jól elérhető helyszínen a parkoló természetesen ingyenes maradt, és a büfét is saját partner üzemeltette, aki ízletes ételeket kínált megfizethető árakon – és valljuk be, ezek nem elhanyagolható részletkérdések, hiszen nem csak a szakmaiság, de a látogatók kényelme sem szenvedhet csorbát.

Mind a kiállítók, mind pedig a közönség egybehangzóan üdvözölték a pontyos expo új területét, mi sem mutatja ezt jobban, minthogy még több kiállító kapcsolódott be, és hogy a látogatók száma az előző évhez képest 20 %-kal emelkedett, amely a központi helynek, valamint a remek közlekedésnek köszönhető.

A nagy cégek közül ebben az évben elsőként vett részt a Daiwa és a Korda is gyári standdal, de természetesen a törzsgárda is színvonalasan képviseltette magát, sőt majd’ mindenki egyre nagyobb területen, és egyre impozánsabb körítéssel vonult fel.

A PontyShow-k története

2014-ben is az Expo B pavilonjában randevúzott a hazai és nemzetközi pontyos világ. A kiállítók részéről hatalmas érdeklődés előzte meg az eseményt, hiszen a „Megtelt” táblát már október elején ki lehetett volna tenni, és az utolsó hetekben jelentkezőket már sajnos vissza kellett utasítani helyhiány miatt. De a publikum is várta a VI. Magyarországi PontyShow-t, amire az elmúlt évhez képest ismét többen, közel hétezren voltak kíváncsiak. Látnivalókban nem volt hiány, a vendégek már két szimulátoron (egyiken a gyerekek, másikon pedig a felnőttek) viaskodhattak a virtuális halakkal, de az épített tóban igaziak óriásokban is gyönyörködhettünk, melyeket a Ráckevei Horgász Szövetség biztosított.

A PontyShow-k története

A nagyszínpadon előadások, a standokon bemutatók színesítették a vásári forgatagot, a naponta kétszeri ingyenes tombolahúzás pedig a PontyShow egyik legnépszerűbb attrakciója lett.

Szinte minden kiállító hatalmas akcióval készült ezúttal is, és erre lehet számítani az idei show-n is.

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!

 

2009 év elején jött az ötlet… Akkoriban az angliai show-k mintájára szerte Európában is rendeztek már pontyos szakkiállí...

Posted by Horgászat - www.horgaszat.com on 2015. szeptember 27.

Kommentelheted a Google Plus oldalunkon is!

 
FacebookTwitterGoogle bookmark

Hirdetés