www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Egy rövid, de annál tartalmasabb utazást tettünk Olaszországba, ahol egy hatalmas standon ismerhettem meg, hogy mi is az a K-karp.


Idén abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy Pankotay Gellért barátom meghívott társammal (Tofek) az Olaszországi CARPITALY rendezvényre. Mint ahogy a nevéből is következtetni lehet, ez kifejezetten a pontyhorgászatra fókuszált kiállítás és vásár. Alapjaiban úgy kell elképzelni, mint a Magyarországi kiállításokat, csak itt is látszik, (mint sok minden másban) hogy előrébb jár a nyugat nálunk. Majdnem mindenkinél volt vásárolt termék, tehát a vásárlóerő is erősebb, mint idehaza, és ez magával vonzza természetesen a kínálat színvonalát is... Na de nem piac kutatni mentem ki, hanem a sok márka mellett megismerkedni a Kkarp mögött dolgozó teszthorgászokkal, fejlesztőkkel, és magával a tulajdonossal Roberto Trabuccoval. Mivel ettől az évtől Tofek és én képviseljük a márkanevet, Pankotay Gellért, mint Magyarországi forgalmazó, fontosnak tartotta, hogy lássuk a márka igazi arcát, ezért is invitált minket erre a nem mindennapi eseményre.

CARPITALY 2015 - K-KARP

CARPITALY 2015 - K-KARP

CARPITALY 2015 - K-KARP

CARPITALY 2015 - K-KARP

Körülbelül délután kettő óra magasságában érkeztünk meg a kiállításra. Nagy tömeg volt, mint ahogy előbb említettem, érezni lehetett, hogy nem csak nézelődni mennek az emberek. Egy gyors bejelentkezés után, már jöttek is ki az Olaszországi horgásztársak, átadták a jegyeinket, és már semmi sem állíthatott meg minket. Nagy érdeklődéssel vetettem bele magamat a látványosságokba. Sok márka volt jelen, volt ezek között számomra ismert, és ismeretlen is. Ahogy jártuk körbe a pavilonokat, azt tapasztaltam, hogy akik idehaza „nagy” márkának mondhatóak, sokkal kisebb pavilonokkal készültek a kiállításra mint kishazánkban, vagy egyáltalán nem is voltak jelen. Nagyon kíváncsivá tett ez a meglátásom, hogy vajon a K-karp hogyan készül egy ilyen rendezvényre, és egyre jobban vártam már hogy odaérjünk cég standjára…

CARPITALY 2015 - K-KARP

CARPITALY 2015 - K-KARP

CARPITALY 2015 - K-KARP

CARPITALY 2015 - K-KARP

Egy jó fél órát bóklásztunk, mire odaértünk és mikor megláttam bevallom kicsit megdöbbentem, mert számítottam rá, hogy mint olasz cég, kiemeltebb mákra lesz, mint egy tájidegen, de ennyire… Hatalmas területet foglalt le a stand, és minden ott volt ami K-karp. A horgászok, fejlesztők, termékek, újdonságok, és természetesen Roberto Trabucco, aki büszkén mutatta be termékeit. El is kezdtem szisztematikusan végigtapogatni a termékeket, és miközben ezzel foglalatoskodtam, egyre büszkébb voltam, hogy Magyarországon én is részese lehetek ennek a márkának. Sajnálatos hogy a „minőség jó áron” már egy lerágott, és inkorrekt módon használt kifejezés, így én nem is kívánom ezt a jelzőt használni. Egyszerűen csak azt tanácsolom, hogy aki teheti, fogja meg a termékeket és mikor az árcédula látványa pozitív meglepődést eredményez, akkor mindenki érteni fogja, amit szeretnék kifejezni. A nap fennmaradó részét ezen a standon töltöttük, és amit csak lehetett meggyötörtünk, és kipróbáltunk. Bátran kijelenthetem, hogy mindenki megtalálja a számítását, aki ezt a márkát választja.

CARPITALY 2015 - K-KARP

CARPITALY 2015 - K-KARP

CARPITALY 2015 - K-KARP

CARPITALY 2015 - K-KARP

A botok nagyon szépen kidolgozottak, jó akcióval rendelkeznek, az orsók között már egészen jó áron is luxus érzetünk lehet kézbevételkor, és érezni is lehet, hogy „van benne anyag”. A sátrak és szövetes termékek varrása bivalyerősek, elnyűhetetlenek, és mindemellett divatosak, de talán ez magától érthető, mivel olaszok híresek a divatérzékükről. A kapásjelzők anyaga masszív, működése precíz, és ami nekem kifejezetten tetszett, hogy a jelzéshangjuk kellemes. Sorolhatnám tovább, karakterszámot nem kímélve a látnivalókat, de inkább beszéljenek a képek. Mindent összevetve nagyon hasznos látogatáson vagyunk túl. Nem csak az tudatosult bennem hogy a K-karp milyen nagy márka Olaszországban, hanem az hogy itthon is egy szerethető, jól használható korrekt termékcsoportot szed csokorba a K-karp, ami mögött sokkal komolyabb háttér áll, mint ahogy azt sokan elképzelik.

CARPITALY 2015 - K-KARP

CARPITALY 2015 - K-KARP

CARPITALY 2015 - K-KARP

CARPITALY 2015 - K-KARP

CARPITALY 2015 - K-KARP

CARPITALY 2015 - K-KARP

 

Írta: Vitéz Zoltán
Fotók: Vitéz Zoltán

 

FacebookTwitterGoogle bookmark

Hirdetés