www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

 Az alábbi, keretes cikkben olvasható tartalomhoz egyenlőre sem fűznénk hozzá semmit, felindulásunkból tekintve csakis olyan szavak jutnak az eszünkbe mint: rohadékok, köcsögök, fa-szopó g-ci állatok!

 

Halászati őreink június 21-én este tetten értek két horgászt, akik egy Szepezdfürdőn található vízparti ingatlanról több mint ötven kg pontyot élve akartak elszállítani. A törvényi szabályozás megsértése miatt velük szemben hatósági eljárást kezdeményezünk.
Kollégáink már napok óta figyelték a két a horgászt, valamint figyelték zsákmányuk alakulását. Amikor vasárnap este a két horgász el akarta járművükkel hagyni az ingatlant, akkor vonták őket ellenőrzés alá. Az általuk használt kisteherautó rakterében, a falhoz rögzítve, három 120 literes tartályt találtak, melyekben összesen több mint 50 kg - különböző méretű – élő ponty úszott. A horgászok kérdésükre elismerték, hogy a halakat élve akarták elszállítani.

A horgászok közül egyikük partmenti területi jeggyel, a másik horgász ún. behúzós területi engedéllyel rendelkezett. A fogási naplókba be voltak jegyezve a megfogott halak adatai. A behúzós engedéllyel rendelkező horgász fogási naplójában több 5 kg-nál nagyobb ponty is szerepelt, annak ellenére, hogy ezzel a jegytípussal maximum 5 kg-os mérethatárig lehet megtartani pontyot.

A horgászok elmondásuk szerint a halakat saját szükségletre akarták otthonukban feldolgozni, annak ellenére, hogy a törvényi szabályozás az élve szállításra nem ad lehetőséget. Az ellenőrzés során, a kedvezőtlen körülmények ellenére életben maradt halakat a vízbe visszahelyeztük. Társaságunk munkatársai több 15 kg feletti ponttyal órákon át küzdöttek a Balatonban állva, hogy azok magukhoz térjenek és nyugodtan bocsáthassák őket útjukra.

 A férgek köztünk élnek!!!!

A férgek köztünk élnek!!!!

A férgek köztünk élnek!!!!

A férgek köztünk élnek!!!!

A férgek köztünk élnek!!!!A férgek köztünk élnek!!!!

A férgek köztünk élnek!!!!

A férgek köztünk élnek!!!!

A férgek köztünk élnek!!!!

A férgek köztünk élnek!!!!

A férgek köztünk élnek!!!!

A férgek köztünk élnek!!!!

A férgek köztünk élnek!!!!

Keretes szöveg és képek: www.balatonihal.hu

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!

 

Az alábbi, keretes cikkben olvasható tartalomhoz egyenlőre sem fűznénk hozzá semmit, felindulásunkból tekintve csakis olyan szavak jutnak az eszünkbe mint: rohadékok, köcsögök, fasszopó geci állatok!

Posted by Horgászat - www.horgaszat.com on 2015. június 23.

Kommentelheted a Google Plus oldalunkon is!

 

 

 

FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés