www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Alig néhány napja számoltunk be arról hogy, halászati őreink tetten értek egy zalavári orvhalászt „munka közben" a Kis-Balatonon. De nélüle is maradt még rabsic a környéken, - talán azt remélték, hogy halászati őreink ezentúl nem is járnak arrafelé?


Gyakorlatilag ugyanazon a vízterületen január 22-én, este 18 óra 20 perckor újabb orvhalászokat értek tetten kollégáink. P.Zs. és O.E. zalavári lakosok mindjárt a sötétedés után a múltkorihoz hasonló gumicsónakot helyeztek a vízre. Beeveztek a Kis-Balatonra, majd gyakorlatilag a halászati őrök orra előtt helyezték el a hálót, láthatóan gyakorlott mozdulatokkal. Rövid szöszmötölés után a part felé indultak. Eközben kollégáink már oda értek, ahol az orvhalászok a csónakot vízre helyezték.

Miután a csónak a partra került, kollégáink intézkedés alá vonták P.Zs.-t és O.E.-t. Különösebben nem kellett bemutatkozniuk egymásnak, hiszen O.E. pár héttel ezelőtt már „horogra került".

Gyorsan értesítették a rendőrséget, a Sármelléken dolgozó KMB-sek rövid idő alatt a helyszínre értek, akiknek a halászati őrök átadták az elkövetőket. A háló még mindig a vízben volt, de a lélekvesztővel senkit nem lehetett a vízre ereszteni, ezért az egyik gumicsónakunkat a helyszínre kellett vitetni.

Mivel kollégáink végig néztek azt, amikor az orvhalászok behelyezték a hálót a vízbe, így viszonylag gyorsan sikerült a sötétben is megtalálni a hálót. Az orvhalászok egy 60 méter hosszú 12-es szembőségű, perlonból készült nyakzóhálót használtak. A szembőséget figyelembe véve a rabsicok nem a kisebb halakra vadásztak. A történet ezek után már a megszokott mederbe terelődött a Keszthelyi Rendőrkapitányságon, ahol a két elkövetőt orvhalászat miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Köszönjük a segítséget a Keszthelyi Rendőrkapitányság állományának.

forrás: balatonihal.hu

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!
 
Kommentelheted a Google Plus oldalunkon is!
 
FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés