www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Február utolsó napjaiban Bujáki Géza az egyik kedvenc vízén, a Ráckevei Duna-ágon töltött két éjszakát. Az első horgászatát, és az idei első kapás történetét, meséli el röviden.

 

Február utolsó napjaiban az enyhe idő a partra csábított. Egyik kedvenc vizemen, a Ráckevei Duna-ágon próbáltam szerencsét. A helyválasztáson nem sokat törtem a fejem.Igaz, hogy a levegő napközben már kellemes volt, de a víz még nem melegedett fel annyira, hogy a pontyok kiváltsanak a sekélyesbe. Ezért egy mélyebb, téli pályát vettem célba. Két éjszakát töltöttem a parton, az első este, kevéssel sötétedés után egy szebb pontyot hallottam fordulni, tudtam, jó helyen vagyok! Igaz, ezen az éjjelen hallgattak a botjaim, de a második reggelen, amikor éppen a teámat kortyoltam, „füstölős" kapás ugrasztott. Gyorsan combcsizmámba bújtam, és a partszéli félméteres vízben állva birkóztam az idei első pontyommal. Szákolás után hosszú másodpercekig csodáltam a merítőmben pihenő hosszú formájú pikkelyest. Nem mérlegeltem, nem a súlya volt a fontos. A fotók elkészítése után tábort bontottam és hazaindultam, de hamarosan visszatérek...

Az idei első
Táborhelyem – a téli pihenő után jól esett a szabadban lenni!

Az idei első
A tapogató ólmomat otthon felejtettem, így a lámpámat felhasználva készítettem egyet, amely a célnak abszolút megfelelt

Az idei első
A PVA hálóba darabolt Life System bojli, és a csalicsalád pelletje került, horogra pedig 18 mm-es süllyedő Life System bojli. A „csokrot" bevetés előtt Minamino-ba áztattam.

Az idei első
Ameddig a fotózáshoz összekészültem, halam a merítőben pihent.

Az idei első
Az idei első pontyom!

forrás: Pontycentrum

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!
 
Kommentelheted a Google Plus oldalunkon is!
 
FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés